Occasion kopen? Tweedehands auto’s met BOVAG Garantie en APK

Zelf uw auto snel verkopen?

Bij onze garage in Schagen kunt u een tweedehands auto kopen met de BOVAG occasion garantie. Sinds vele jaren is Autobedrijf van Vliet gevestigd aan de  Lagedijkerweg 7 nabij industrieterrein De Fok langs de haven in Schagen. Als allround autodealer en garagebedrijf zijn wij gespecialiseerd in alle merken. Hieronder vind u informatie over het kopen van een tweedehands auto. Alle informatie die u nodig heeft als u een occasion bij Autobedrijf van Vliet koopt, maar ook handige tips en aandachtspunten als u een tweedehands auto gaat open in het algemeen.

Waar moet ik op letten als ik een tweedehands auto koop, checklist occasion kopen

Waar u op moet letten als u een tweedehands auto koopt? Ten eerste moet u gewoon een goed gevoel hebben bij diegene die de occasion te koop heeft staan. Twijfelt u? Doe het dan gewoon niet. Vraag de verkoper altijd recht op de man af of de auto verassingen, schade, of iets heeft wat u moet weten vóór u de auto gaat aanschaffen. Zoek online naar reviews over de verkoper, laat u niet misleiden door één boze of tevreden klant maar bekijk de gemiddelde score van alle beoordelingen. Om eventuele twijfel weg te nemen kunt u de volgende aandachtspunten in acht nemen als u op zoek gaat naar een tweedehands auto. Een auto koopt u niet elke dag, het is vaak een flinke investering en u wilt zeker niet de boot ingaan. Is de autodealer aangesloten bij de BOVAG? Heb ik garantie op mijn aankoop? Wat is de geschiedenis van de auto? Wij leggen het hieronder graag aan u uit om u op weg te helpen met de keuze van uw nieuwe aankoop.

occasions in schagen autoverkoop. Sleutel overdracht met de klant.
Betrouwbare occasions voor een eerlijke prijs. Daar wordt iedereen blij van.

1. Tweedehands auto kopen met BOVAG occasion garantie

Occasions die u koopt bij een autodealer die is aangesloten bij de BOVAG geeft u bepaalde garanties. Voor personenwagen vanaf €4500,- (Campers vanaf €12,500) geldt onder andere: Defecten of gebreken die binnen de gestelde garantieperiode verschijnen en die u niet had kunnen weten of zijn gemeld wanneer u de auto kocht. Gebruikelijke slijtage valt hier vanzelfsprekend niet onder. Ruiten, radio, accessoires en banden vallen niet onder deze garantie. Een accu valt bijvoorbeeld wel onder de BOVAG garantie. Een accessoire die er vanaf de fabriek ingebouwd is valt onder de BOVAG garantie. Maar een schuifdak dat later is geplaatst valt niet onder de regeling. De garantie geld minimaal 6 maanden, uw garantie zal altijd op de aankoopbon vermeld worden. Bij Autobedrijf van vliet in Schagen zit u altijd goed als u een occasion koopt, wij zijn aangesloten bij de BOVAG en doen niet moeilijk over garantie. Kwaliteit is ons beleid. Op de website van de BOVAG kunt u alle voorwaarden voor de garantie nalezen.

2. Is uw occasion APK gekeurd als u hem koopt bij een autohandelaar?

Een goede manier om te kijken of de occasion die u op het oog heeft technisch in goede staat is, is de APK keuring. Informeer altijd als u een een auto aanschaft wanneer het voertuig APK gekeurd moet worden. Als u een tweedehands auto koopt die met nieuwe APK keuring afgeleverd wordt, kunt u er vanuit gaan dat dat de auto technisch voldoet. Dit betekent dat u zelf niet de banden hoeft te controleren, de verlichting, en of bijvoorbeeld de remmen goed werken zodat u meteen veilig de weg op kan. Bij Autobedrijf van vliet in Schagen verkopen wij alleen auto’s met nieuwe APK. Als u bij ons in de garage een auto koopt kunt u meteen zonder zorgen veilig de weg op.

3. Maak een proefrit voordat u de auto koopt

Het klinkt logisch maar het is een belangrijk onderdeel als u een auto wilt aanschaffen. Het is de plicht van de verkoper om u een auto te verkopen en daarbij alle gebreken eerlijk te melden. Daar staat tegenover dat u ook zelf de plicht heeft om de auto te onderzoeken voor u hem koopt. Neem het liefst iemand mee die veel van auto’s weet of laat de auto checken bij uw garage. Maak in ieder geval altijd een proefrit. laat de auto goed warm worden. Luister goed als u over een drempel of, door de bocht gaat. Hoort u iets geks, noem dit dan op bij de verkoper. Een blik werpen onder de motorkap ná uw proefrit kan nooit kwaad. Bij ons wordt elke auto afgeleverd met Nieuwe APK en zijn we bovendien aangesloten bij de BOVAG. Ga voor zekerheid als u een auto koopt.

4. Wat kost de auto per maand?

Wat kost de auto per maand nadat u hem heeft gekocht? De aanschafwaarde is belangrijk maar de maandelijkse kosten ook. U krijgt te maken met brandstof, verzekering en wegenbelasting. Welke brandstof is voor u het meest geschikt, de hoogte van de verzekering en de provincie waar u woont bepalen deze kosten.

Brandstof, benzine, diesel of LPG

Bij het kiezen welke brandstof het meest voor u geschikt is spelen een aantal factoren mee. Hoeveel Kilometer rijdt u per jaar? Moet de auto zwaar werk leveren, door bijvoorbeeld een aanhanger te trekken? Rijdt u veel kleine stukjes of juist lange afstanden. Benzine is de meest gebruikte brandstof, de meeste auto’s rijden op benzine. De prijs van een liter benzine ligt op het moment van schrijven (Januari 2019) rond de €1,65. De prijs voor een liter diesel rond de €1,40 en voor LPG betaald u €0,83. Waarom rijdt dan niet iedereen op LPG? Dat heeft verschillende oorzaken. Elke brandstof heeft zijn eigenschappen. Zo levert LPG iets minder vermogen ongeveer 10% dan benzine waardoor u meer nodig heeft voor dezelfde kilometers, en is Diesel zuiniger dan Benzine. Voor LPG betaald u meer wegenbelasting waardoor het pas voordeel oplevert bij een bepaald omslagpunt. Een LPG installatie heeft simpelweg meer onderdelen en heeft daardoor meer kans op gebreken. Een dieselmotor is wat duurder in het onderhoud dan benzine en ook voor diesel betaald u meer wegenbelasting dan benzine. Een aantal voordelen en nadelen op een rijtje.

LPG Autogas voordelen
Goedkoopste brandstof, bespaart veel geld als u veel kilometers rijdt
Schone verbranding, milieu vriendelijk
Schoon tanken, nooit vieze handen of een benzinelucht
LPG Autogas nadelen
Duurdere wegenbelasting dan benzine
Een LPG installatie moet ingebouwd worden, de kosten hiervoor liggen tussen de €1600 en €3000
LPG auto’s hebben meer onderdelen, een extra tank, extra brandstofpomp om maar een aantal te noemen. Al deze extra onderdelen kunnen kapot gaan en extra kosten meebrengen. Houd hier rekening mee en reken uzelf niet zomaar rijk.
LPG tankstations zijn alleen nog maar open als deze bemand zijn, vaak bent u gebonden aan openingstijden van het tankstation. Dit is vanwege de veiligheid.
LPG tanks zijn over het algemeen kleiner dan benzinetanks waardoor de actieradius van de LPG auto kleiner is dan die van een diesel of benzine auto
Benzine voordelen
Benzineauto’s betalen in verhouding tot LPG en diesel de minste wegenbelasting
De aanschaf van een benzine auto is meestal lager dan diesel of LPG
Benzine is altijd en overal aan te komen in tegenstelling to LPG
benzine is schoner dan diesel
Benzine nadelen
Benzine is de duurste brandstof van alle drie
benzine is minder schoon dan LPG
benzine heeft minder trekkracht dan diesel bij lage toeren maar meer als LPG. Trekt u vaak een zware last zoals een caravan, dan heeft diesel meer trekkracht. Vooraal bij lage toeren.
Diesel voordelen
Diesel is goedkoper dan benzine
Dieselmotoren zijn zuiniger dan benzine of LPG motoren
Bij zwaar werk en veel kilometers is diesel vele malen voordeliger dan benzine
Dieselmotoren gaan gemiddeld veel langer mee dan benzinemotoren
Diesel nadelen
Dieselauto’s betalen meer wegenbelasting
Diesel is vervuilender dan LPG of benzine
Moderne dieselmotoren zijn iets duurder in het onderhoud dan benzinemotoren

Bovengenoemde zaken zijn een greep uit de statistieken en zullen niet voor alle auto’s en situaties gelden. Bij Autobedrijf van Vliet kunnen onze experts u er alles over vertellen. Kom langs of maak vrijblijvend een afspraak voor advies. U kunt daarna zelf een goede keuze maken welke auto het meest geschikt is voor u.