Geplaatst op

Winterbanden wisselen en opslaan

U gaat van zomerbanden naar winterbanden? U kunt uw zomerbanden bij ons op laten slaan. Tevens halen wij de banden en/of velgen er voor u af en monteren ze weer op uw auto. Bekijk de kosten bandenopslag en monteren.
Verder: Zijn winterbanden verplicht of niet en wanneer kan ik de banden het beste er op laten zetten? Inclusief handige pagina voor op vakantie met een overzicht van de landen om ons heen, in welke Europese landen zijn winterbanden verplicht?
Bandenopslag winterbanden en zomerbanden in Schagen

Waarom winterbanden, zijn ze verplicht?

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, toch raden wij ze sterk aan. Winterbanden zijn veel beter in staat sneeuw en ijzel te verwerken dan zomerbanden. De winterbanden hebben diepere lamellen en blijven soepeler bij lage temperaturen. Neem geen onnodige risico’s en laat u niet verassen door sneeuw of ijzel. Vooral in noodsituaties verkorten winterbanden de remweg aanzienlijk.
Gaat u op vakantie of gewoon op reis naar het buitenland? Let dan op, in sommige landen zijn winterbanden verplicht. In het ene land geven verkeersborden aan wanneer u winterbanden moet voeren, in andere landen gaat het per datum.
De Bovag heeft een heel handig overzicht met up-to-date informatie, u kunt hier lezen in welke landen winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn.
In welke landen zijn winterbanden verplicht? ( *Werkt het beste op uw laptop of pc – opent in een nieuw venster)

Wanneer moet ik mijn winterbanden wisselen voor zomerbanden?

Blijft u in Nederland, dan is de 7 graden regel een goede vuistregel. Komt de temperatuur onder de 7 graden gemiddeld overdag dan kunt de winterbanden uit de opslag halen en monteren. Onder de 7 graden wordt het rubber van de gewone zomerband zo stug dat deze functionaliteit verliest. Vooral de remweg, uw banden zijn het enige contact met de weg, wordt aanzienlijk verkort met winterbanden op het juiste moment. Winterbanden voorkomen ongelukken en redden levens. Gaat u naar het buitenland dan zijn winterbanden in sommige gevallen verplicht. Vraag onze monteurs welke winterband geschikt is voor uw auto. In de meeste gevallen zijn ze niet eens heel duur, vooral niet als u er vanuit gaat dat het een ongeluk kan voorkomen.
Laat u niet verassen en laat uw winterbanden op tijd monteren.
Plan vooruit en maak tijdig een afspraak of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.