Geplaatst op

Onderhoud en reparatie elektrische,- en hybride auto’s in Schagen

Photo by Ernest Ojeh on Unsplash

Op zoek naar een garage voor onderhoud, reparatie aan uw elektrische auto of hybride?
Bij Autobedrijf van Vliet in Schagen kunt u terecht voor storingen, diagnose met goed opgeleid personeel en de modernste apparatuur. Meerdere 1e monteurs beschikbaar waaronder gecertificeerd personeel voor hybride en vol elektrische voertuigen.

Waarom gaat u naar Autobedrijf van Vliet voor onderhoud of reparatie aan uw elektrische auto?

  • Vol elektrische voertuigen
  • Hybride auto’s
  • Gecertificeerd personeel
  • Diagnose apparatuur
  • BOVAG garantie (3 maanden op reparaties)

Is een elektrische auto goedkoper in onderhoud?

Is een elektrische auto goedkoper in onderhoud is een vraag die wij steeds vaker horen. Deze vraag is niet eenvoudig met ja of nee te beantwoorden zonder verdere uitleg.
Ten eerste moeten we de auto’s onderverdelen in twee categorieën, vol elektrisch en hybride.

Vol elektrische auto

Als we het over een vol elektrische auto hebben bedoelen we een auto met alleen een elektromotor als aandrijving. Een dergelijke aandrijving heeft veel minder bewegende onderdelen en is daarom gemiddeld goedkoper in onderhoud dan een benzinemotor. De auto heeft geen versnellingsbak, motorolie, bougies, oliefilter, brandstoffilter om maar wat te noemen. De accu heeft uiteraard wel onderhoud nodig, reparaties kunnen wel voorkomen en duurder uitvallen maar komen veel minder vaak voor.

Hybride auto’s zoals range-extender of plug-in hybride

Hybride auto’s met een range-extender of plug-in hybride hebben een elektrische motor gecombineerd met een verbrandingsmotor. Dit betekend dat zij dus niet profiteren van de bovengenoemde voordelen die gelden voor een vol elektrische auto.

Conclusie

Een vol elektrische auto zal in de praktijk gemiddeld over een langere periode goedkoper zijn in onderhoud dan een hybride of auto met alleen een verbrandingsmotor op bijvoorbeeld benzine of diesel
Dit betekend niet dat de auto geen onderhoud nodig heeft, er zitten nog genoeg andere bewegende onderdelen aan die onderhoud en inspectie nodig hebben. Raadpleeg dus altijd uw onderhoudsboekje en dealerinstructies. Bezuinigen op onderhoud zal op de lange duur extra kosten met zich meebrengen.